Besök oss

Kurser

På Gröna Ånäs har vi, vanligtvis, ett utbud av både intressanta och ibland lite udda kurser och events. Allt i enlighet med den anda av hållbarhetstänk och sunt förnuft vad gäller naturen, människor och samhälle, som vi valt att använda gården Gröna Ånäs till.

Dock kommer det vara betydligt mindre kurser på gården framöver. Vi har bestämt att helt att fokusera på våra odlingar och hantverk under en tid samt ta hand om alla gårdens byggnader. Därför kommer vi inte hålla några publika kurser i år. Om det inte dyker upp något intressant och roligt förstås (vilket det säkert kan göra…)?! 

Alltså inga kurser planerade för tillfället men följ oss på Facebook för mer aktuell information om vad som är på gång.

Utställningar

På gården finns en fantastisk byggnad som tidigare varit en träullsfabrik. Träull används förr bland annat som isolering och som förpackningsmaterial (innan bubbelplasten). Verksamheten las ner 1976.

I den här katedrallika lokalen har vi under åren haft diverse konstutställningar och vernissage. Vi planerar nu för att inom en snar framtid kunna ha framförallt hantverksutställningar med både slöjd, konst, stickat samt vackert trämaterial av olika slag.

Festligheter

Då och då ställer vi till med fest på i den gamla träullsfabriken. Puben “Glada Tuppen” öppnar sina portar någon gång varje sommar. Vi bjuder in lokala artister och gästerna tar med sin egen mat och dryck för att bara umgås och lyssna till musik och sång i en trevlig miljö.

Andra festligheter i lokalen är när den lokala samodlingsgruppen, Löa Samodling, har sina stora skördefest framåt sensommaren.

Plantbytardag

Ljusnarsbergs trädgårdsförening har de senaste sex åren haft sin plantkväll i mitten på maj här på gården. Ett välbesökt evenemang som förutom att besökarna köper, säljer och/eller byter plantor, fröer eller växter med varandra, består av en auktion där lite ovanligare växter auktioneras ut.

Självklart serveras gofika med hemlagade kakor och bullar.

Volontära

Vill du hjälpa till på gården Gröna Ånäs? Det behövs alltid ett extra par händer, så om du har några timmar eller dagar  till övers och vill komma och hjälpa till står vi för mat, boende, gemenskap och en trevlig vistelse.

Att gemensamt samlas runt en måltid prioriterar vi högt, det ger kraft och näring på fler nivåer och skapar ett socialt kitt som vi mår bra av. Boende i flerbäddsrum (våningssäng). Lakan och handduk tar du med själv.

Kontakta oss med din förfrågan om vilka möjligheter vi har för dig att volontärarbeta på Gröna Ånäs.

SÅ HITTAR DU TILL OSS

Gröna Ånäs ligger i byn Östra Löa, mellan Lindesberg och Kopparberg. Ungefär 7 mil norr om Örebro respektive 9 mil söder om Borlänge, längst med riksväg 50 passerar man byn Löa. R50 klyver den lilla byn i två delar, Östra och Västra Löa. Gröna Ånäs ligger i Östra Löa på adressen Östra Löa 430 (2:a gården ovanför/norr om Dalviks kvarn/Löamacken). Se vidare kartan här bredvid.

GPS koordinaterna till Gröna Ånäs är:
59°48’27.7″N 15°09’58.8″E  eller  59.807699, 15.166324