Rolf Irene

Rolf och Irène driver verksamheten på Gröna Ånäs.

Vi som driver och äger Gröna Ånäs är Iréne och Rolf Elmström. Vi har gjort valet att hoppa av den allt snabbare karusellen av ohälsa, överkonsumtion, stress och omedvetenhet. Under alla våra gemensamma 26 år tillsammans har vi delat värderingar och tankar om giftfri mat, ett medvetet leverne, våra mänskliga behov och den eskalerande ohälsan. Vi har alltid (oftast i alla fall) försökt leva som vi lär och har nu själva tagit det avgörande steget att verkligen stå för det vi tror på. Att skala ner, prioritera goda relationer, liv och samverkan framför stress och arbetshets. Att vara mer i samklang med naturen med alla dess läkande förmågor och möjligheter, att odla det mesta av våra grödor själv och dessutom kunna erbjuda andra giftfri, ekologisk och hälsosam mat.

Vi tror på storkok och surdegsbak, syrade grönsaker, torkade bär och frukter, hälsosamma smoothies med färskplockade supergrönsaker, det goda samtalet, promenader och utevistelser, frihet, frisk luft och kroppens behov av rörelse. Vi tror att lek, nyfikenhet, sång, musik och inspiration är nödvändigt, liksom möjlighet att också få vända sig inåt och lyssna till viskningarna från sitt hjärta. Vi är också fullständigt övertygade om att det är ren galenskap för mänskligheten att fortsätta på den väg vi nu vandrar – med ett obarmhärtigt och girigt skövlande av naturresurser samt klimat- och miljöförstöring som ingen vill ta ansvar för.

Så vi bestämde oss våren 2014 – vi köper en gård och börjar leva det liv vi känner att vi kan stå för till 100%. Ett ställe som är hållbart för både människan och naturen. Ett ställe med samverkan och samarbete istället för isolering och utanförskap. Där det inte råder prylhets, trendhets och priser endast lämpade för tjocka plånböcker.

När vi klev in på gårdsplanen till Ånäs en dag i juli-14, då blev det kärlek vid första ögonkastet! Allt kändes rätt och hela stället andades lugn och underbar energi!

work1Det här är Iréne

Jag är holistisk terapeut med mångårig erfarenhet av behandlingar och undervisning inom massage och reflexologi. När den stora ”massageboomen” drog igång på förskolor och skolor i mitten av 90-talet var jag en av utbildarna, dessutom hade jag kurser för föräldrar i både barn- och spädbarnsmasssage, samt blev utbildad Doula (stöd/hjälpföderska innan, under och efter förlossning). Mitt stora intresse för örter och läkeväxter ledde mig in på utbildning till aromaterapeut och där fick jag också upp ögonen för ekologiska hudvårdsprodukter, något jag fortfarande brinner för då jag tillverkar det mesta av produkterna i vårt badrumsskåp själv! Jag är också utbildad inom reflexologi och ansiktszonterapi, Reconnection Healing, samtals- och hypnosterapeut, processledare samt lite annat. I England har jag utbildat mig till hypnos- och fertilitets terapeut.

Just nu går jag själv en utbildning till Symbolterapeut, där både drömmar, inre bilder, målande och skapande, berättelser och sagor används i terapeutiskt syfte. Fler verktyg på gång alltså:)

Förstås så har både giftfri mat och odling blivit en livsstil och en källa till glädje, och njuta är viktigt! Jag gillar också att måla Vedic Art, och någon form av skapande terapi kommer formligen att att segla upp på vårt kursutbud under sommaren – håll utkik. Hoppas vi ses, varmt välkommen!

 

 

RolfDet här är Rolf

Ja, jag vet att jag inte skrivit någon om mig själv ännu. Men ha tålamod – det kommer…:)