Om oss

Olika åldrar – olika perspektiv – samma mål!

Gården

På denna vackra plats har vi startat att bygga upp en ekologisk självförsörjande ekologisk gård där sunt förnuft råder – långt från storstadens stress, press och konsumtionshysteri. Här på gården bor fördärvande 4 personer. Gårdsmiljön utgörs av 2 bostadshus och flera ekonomibyggnader samt ett kraftverk.

Gårdsfolket

Vi som bor här på Gröna Ånäs har själva  jobbat med hälsa och friskvård i stort sett hela vårt yrkesverksamma liv och har nu inlett en ny fas på den vägen – men nu med mycket större perspektiv. Vi vill faktiskt göra vad vi kan för att bidra till en hållbar värld, en värld som ska fungera för många generationer framöver, för våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn osv. Det innebär att vi alla måste ta ansvar för det sätt vi lever på, vad vi förbrukar och framför allt vad vi lämnar efter oss. 

Läs mer om oss som bor här på gården.

Djuren

Det finns många anledningar varför vi skaffar allt fler till gården. Främst handlar det krasst om att djuren behövs på en aktiv gård, både för mat, gödsel och sällskap (kärlek). VI började med katt och hund, sedan höns och senast får. Härnäst kommer nog ganska snart fjällkor.

Vår livsstil

Vi lever enkelt men med en hög livskvalité. Allt utifrån att vi människor inte är separerade från naturen, inte är smartare än naturen, inte är härskarna av naturen, inte klarar oss utan naturen, inte kan bli hela utan att vårda vår relation till naturen.
Vår förhoppning är att bygga upp en plats där både vi själva och våra besökare ska må bra, där alla kan känna sig delaktiga och ingå i ett samband, ett ställe där vi lever mer i samverkan med varandra och mer i samklang med naturen än tidigare.
Kort och gott – en hållbar miljö för både människan och naturen!